Reţetele de deserturi care se prepară uşor şi rapid sunt mereu de preferat când vine vorba de alimentaţia copilului tău, aşa că îţi venim în întâmpinare cu o reţetă de biscuiţi cu scorţişoară, desert pe placul şi celor mai mofturoşi copii.
Având în vedere că multe dintre dulciurile de pe rafturile magazinelor conţin o cantitate prea mare de zahăr, deserturile care se prepară în casă sunt ideale, mai ales că mamele au siguranţa că ingredientele sunt sănătoase, la fel şi modul de preparare. Şi cum după vârsta de 1 an se doreşte ca alimentaţia micuţului să fie tot mai variată, includerea deserturilor preparate în casă este indicată. Un astfel de desert sunt şi biscuiţii cu scorţişoară, deliciu pe care îl prepari în mai puţin de o oră, potrivit www.netmums.com.
Cum prepari reţeta de biscuiţi cu scorţişoară
INGREDIENTE
300 grame de făină
2 linguriţe de scorţişoară măcinată
1 linguriţă de praf de copt
150 g de zahăr brun (de miere sau alt îndulcitor)
90 grame de unt
1 ou
1-2 linguri de lapte
PREPARARE
Încinge cuptorul. Cerne făina într-un bol, apoi adaugă pe rând praful de copt şi scorţişoara. Pune şi zahărul brun şi amestecă bine ingredientele.
Taie untul păstrat la temperatura camerei cuburi şi adaugă-l peste făină. Frământă cu mâna până când untul se mai topeşte şi se omogenizeată cu restul ingredientelor (aluatul capătă consistenţa pesmetului).
Fă o adâncitură în mijlocul compoziţiei şi toarnă oul bătut şi laptele, după care frământă bine. Pune aluatul în folie alimentară şi dă-l la frigider pentru 30 de minute.
Întinde aluatul pe un blat unde ai presărat făină şi întinde cu sucitorul. Taie cu formele dorite, pune aluatul pe hârtie de copt şi dă tava la cuptorul încins pentru 12-14 minute (sau până trece testul scobitorii).
Când poţi introduce scorţişoara în alimentaţia copilului
Printre condimentele care se pot folosi la prepararea mâncărurilor pentru cei mici se numără şi scorţişoara. Mirodenia poate fi inclusă în alimentaţia copilului după vârsta de 7-8 luni şi poate fi consumată, de exemplu, alături de mărul copt, de dovleac sau de cartoful dulce. În schimb, dacă în familie există cazuri de alergie la acest condiment cel mai indicat este ca el să fie introdus în dieta celui mic după vârsta de 1 an, la indicaţia medicului pediatru.
Scorţişoara, condimentul care are grijă de imunitate
Folosită în alimentaţie încă din cele mai vechi timpuri, scorţişoara se numără printre mirodeniile care aduc zeci de beneficii sănătăţii. Este un puternic antioxidant, ajută la reducerea inflamaţiilor din organism, are grijă de sănătatea cardiovasculară, dar şi de sistemul imunitar. Mai mult, numeroase cercetări recente au arătat că mirodenia are şi proprietăţi antitumorale. În combinaţie cu alte ingrediente, cum este mierea de albine, scorţişoara poate ajuta la ameliorarea tusei, a infecţiilor urinare şi chiar a neplăcutelor dureri dentare.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.
The post Reţetă de biscuiţi cu scorţişoară pentru deliciul celor mici appeared first on Totul Despre Mame.